Selected natural wines updated every month

毎月更新される、厳選されたナチュラルワイン

We have an evolving selection of over 150 natural wines, predominantly from Italy, France and Australia as well as some original labels made exclusively for Fratelli Paradiso that can be enjoyed only in our Omotesando location.

Fratelli Paradiso has grown strong relationships with wine producers of several countries around the world even before natural wines in Australia became popular. We would like you to enjoy the selected wines, as they are generally rare and difficult to source locally even from within their country of origin.

※ What is natural wine?
Natural wines can be defined as low intervention and no chemical approach to the wine making process. Organic, Steiner biodynamic or no tillage farming methods as well as very little or no use of sulphites. Natural wine is the wine makers’ expression of the sense of origin.

Selected wines

厳選ワインをご紹介

September 2018

9月の厳選ワイン

Next Month
  • RKATSITELI/KISI/KHIKHVI
    RKATSITELI/KISI/KHIKHVI
    • Type
      ORANGE
    • Producer
      NAOTARI
    • Country
      GEORGIA
    • Region
      KAKHETI
    • Variety
      RKATSITELI/KISI/KHIKHVI
    • Description
      先祖から続く家族経営の小さなワイナリー。ジョージアの伝統的なワイン造り(クヴェヴリ)、そして、その先祖から受け継がれた3種類のブレンド比率を今も守って造られている。果皮浸透からくる複雑味(旨味、渋味、スパイス、ハーブ)が程よく、3種類の葡萄個性が見事に調和している。
  • MONTESORO
    MONTESORO
    • Type
      WHITE/ORANGE
    • Producer
      VALLI UNITE
    • Country
      ITALIA
    • Region
      PIEMONTE
    • Variety
      MONTESORO
    • Description
      ピエモンテ州南の東部にあるトルトーナにある丘陵地帯。約30年前に若者3人で設立し、現在は約30名のメンバー構成の共同組合。土地を愛し、昔ながらの伝統的な農法を守り、自然に適した方法で、ワインだけでなく、チーズ作りなど酪農、畜産を行っている他、アグリツーリズモも経営している。栽培している農家も極わずかな希少地品種"モンテソーロ”を極自然なプロセスで仕上げている。
  • BATONE
    BATONE
    • Type
      RED
    • Producer
      MASSA VECCHIA
    • Country
      ITALIA
    • Region
      TOSCANA
    • Variety
      SANGIOVESE/その他白黒多数
    • Description
      ファブリッツィオとその家族によって営まれるトスカーナ州の南端マッサマリッティマにあるワイナリー。1986年より、標高200~450mのところにある2.1ha の畑から始め、現在は3ha でブドウを栽培。土着品種であるヴェルメンティーノやサンジョベーゼ、アリカンテを中心に、土壌やブドウの特性をより自然な形でワインに表現できたらと考えている。当初から一切の化学肥料を使わない有機農法を実践、現在では家畜の飼育・その家畜に与える餌の生産・ワラや残根と家畜の糞尿から完熟堆肥の生産、これらの全てを自分たちでまかなう循環型農法を実践。醸造では、野生酵母のみを使用して、木製の開放醗酵槽でのマセレーションと醗酵を行い、春先の樽の移し変え時かボトリング時の2酸化硫黄の添加もごく少量に抑えるなど、温度管理や化学合成物による人為的なコントロールをせずに醸造を行い、年間10000 本を生産。"BATONE"は白黒葡萄混植の畑から造られるワイン。

September 2018

9月の厳選ワイン

Next Month

July 31,2018

Can’t be bothered going out for dinner?

通常はデリバリー(出前、宅配)をしていないレストランの本格料理を

ご自宅やオフィスで手軽にお楽しみいただける

デリバリーサービス “ fineDine ( ファインダイン ) ”に

FRATELLI PARADISOが登場!